Απαράδεκτη επίθεση Βέμπερ στον Α.Τσίπρα – «Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό»!

22:27 3/5/2017 - Πηγή: BankWars

Απαράδεκτη “επίθεση” σε πολιτικό επίπεδο κατά του Πρωθυπουργού, από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, στην Ουάσιγκτον. Ο Βέμπερ, “μπέρδεψε” την κομματική ταυτότητα του ιδίου, αλλά και του Α.Τσίπρα, με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό», δήλωσε, έπειτα από τη συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε αναρτήσεις της στο twitter η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις ΗΠΑ Κατερίνα Σώκου, o κ. Βέμπερ σημείωσε ότι «έχουμε ένα μικρό προβληματάκι, η τεχνική συμφωνία ολοκληρώθηκε, αλλά παραμένει ένα ερώτημα ανοιχτό».

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα της Ελλάδας με την κ. Λαγκάρντ, αλλά σαν πολιτικός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν μπόρεσα να μην της επισημάνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό, αυτό είναι το θεμελιώδες πρόβλημα εκεί”.

Η αντίδραση από τον Δ.Παπαδημούλη

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνει:

“Ο Μ. Βέμπερ είναι και πάλι σε απόλυτη αναντιστοιχία με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και με τους Ζ. Κ. Γιούνκερ και Βάλντις Ντομπρόβσκις, οι οποίοι ανήκουν επίσης στο ΕΛΚ αλλά βλέπουν θετικά τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Αυτή η δήλωση είναι επίσης σε αντίθεση με την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία συνέβαλε στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας.

Ο κ. Βέμπερ μπορεί να βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα ακόμη και στον ύπνο του. Θα πρέπει όμως να τον ενημερώσω ότι δυστυχώς γι’ αυτόν θα τον βλέπει και στον ξύπνιο του, ως Πρωθυπουργό της Ελλάδας για πολλά ακόμη χρόνια.

Αναμένω το σχόλιο της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με αυτή την άνευ προηγουμένου δήλωση, η οποία συνιστά μνημείο φανατισμού και αναχρονισμού”.

Η αντίδραση της Ρ.Σβίγκου

«Η κοινωνική αλληλεγγύη κ η προστασία των αδυνάμων θα παραμείνει προτεραιότητά μας όσο κι αν έχει πρόβλημα ο κ. Βέμπερ και το εκφράζει συνεχώς» απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου στον λογαριασμό της στο Τwitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα