Αντωνιάδης: Κανένα λουκέτο σε κατάστημα της ΑΤΕ – Δεν απέκλεισε πιθανή εξαγορά του Τ.Τ.

Δεν θα κλείσει κανένα υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και δεν θα γίνουν απολύσεις, στο πλαίσιο της εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς, όπως διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του νέου μεγάλου τραπεζικού ομίλου, Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

«Δεν υπάρχει

πλεονάζον προσωπικό, δεν θα κλείσουν υποκαταστήματα, τα νούμερα μας «βγαίνουν». Βρισκόμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης όλων των στελεχών», είπε ο κ. Αντωνιάδης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους και έκανε γνωστό ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι όλα τα υποκαταστήματα του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς θα έχουν ενιαία λειτουργία, σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε και οι δύο τράπεζες (Πειραιώς και Αγροτική) διαθέτουν περισσότερα από 800 υποκαταστήματα και αναμένεται να προστεθούν περίπου άλλα 100 μόλις ολοκληρωθεί το deal με τη Γενική Τράπεζα, δραστηριοποιούνται σε 10 χώρες του εξωτερικού, ενώ απασχολούν συνολικά 18.000 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς προτίθεται να προχωρήσει και σε πιθανή εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Αντωνιάδης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκτιμώνται όλα στον κατάλληλο χρόνο». Επισήμανε επίσης, ότι οι ελληνικές τράπεζες, μέσω των συγχωνεύσεων και των συνεργασιών, δείχνουν το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με στόχο να αποτελέσουν, όπως είπε, πυλώνες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα, εμφανίστηκε αισιόδοξος και τόνισε ότι στον ορίζονται φαίνονται σημάδια ανάκαμψης. Όπως εξήγησε η αισιοδοξία εξηγείται από το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία διασφάλισε τη συμμετοχή της στο ευρώ (κάτι που δεν ήταν βέβαιο πριν από μερικούς μήνες) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δόση των 31,5 δις ευρώ κλειδώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα