Αντιεμβολιαστές και αντιεξουσιαστές έδωσαν…παράσταση στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αρνητών του εμβολίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το grtimes.gr, εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, μετά το κάλεσμα που απευθύνθηκε μέσω διαδικτύου και με αφίσες σε διάφορα σημεία της πόλης, αναγράφοντας μεταξύ άλλων “όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό… δεν περνάει ο φασισμός”.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους άτομα διαφόρων ηλικιών ακόμη και παιδιά, με κάποιους από αυτούς να κρατούν

στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, σημαίες του Βυζαντίου, ακόμα και εικόνες και σταυρούς.

Η ένταση σημειώθηκε μεταξύ αντιεμβολιαστών και δυνάμεων της ΕΛΑΣ οι οποίες προχώρησαν σε ρίψεις νερού με την αύρα ενώ έγινε και χρήση χημικών και δακρυγόνων. Το πλήθος των διαδηλωτών σκόρπισε στην κάτω πλευρά της πλατείας, με τους περισσότερους διαμαρτυρόμενους να παραμένουν στο σημείο.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε συνολικά σε 8 προσαγωγές. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν μεταξύ άλλων στη σημερινή συγκέντρωση τα φέιγ βολάν με το κόμμα του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη.

Υπήρξε και ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών που βρέθηκαν κοντά στα Προπύλαια με ομάδα αντιεμβολιαστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και ένας τραυματίας ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα