Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου – Στη ζώνη του 2,50% το επιτόκιο

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου, με το αρχικό επιτόκιο να τοποθετείται στις 115 μ.β + mid swap ενώ το τελικό επιτόκιο εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 2,5%.

Αν και το ποσό άντλησης δεν έχει οριστεί καθώς θα το καθορίσει η ζήτηση, εκτιμάται πως το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει ένα ποσό κοντά στο 1,5- 2 δισ. ευρώ, με αναλυτές να εκτιμούν ότι η ζήτηση θα είναι ισχυρή λόγω και του ελκυστικού premium της έκδοσης.

Συγκεκριμένα, η νέα

έκδοση αφορά στην επανέκδοση ομολόγου με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027. Η νέα λήξη της επανέκδοσης θα είναι το 2029.

Αν και οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να έχει αυξηθεί πλέον πάνω από το 3% κινούμενο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020, με το spread να διαμορφώνεται στις 227 μονάδες βάσης, ο ΟΔΔΗΧ λαμβάνοντας ώθηση από τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η διπλή αναβάθμιση από DBRS και S&P σε μόλις ένα σκαλοπάτι μακριά από την επενδυτική βαθμίδα, επέλεξε να δηλώσει “παρών” στις αγορές και το β’ τρίμηνο.

H αρχική έκδοση του συγκεκριμένου τίτλου είχε γίνει τον Απρίλιο του 2020 και η χώρα άντλησε 2 δισ. ευρώ με κόστος 2%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE and J.P. Morgan.

Η προηγούμενη έκδοση χρέους ήταν στα μέσα Ιανουαρίου, με δεκαετές ομόλογο, από το οποίο το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ, με την απόδοση να φτάνει στο 1,8%. Ένα αντίστοιχο ποσό περίπου φιλοδοξεί να αντλήσει αύριο από τη νέα έκδοση.

Στις αγορές η Ελλάδα με την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου του Απριλίου 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα