Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή: Καλός τζίρος στις εκπτώσεις – Μικροεπεισόδια από συνδικαλιστές

Τα καταστήματα ήταν ανοικτά σήμερα, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου και ο τζίρος πήγε πολύ καλά.

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που «παραδοσιακά» συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς

εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες).

Και αυτή φορά, ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) πραγματοποίησε 24ωρη απεργία, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους. Από νωρίς το πρωί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας φυλλάδια.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Οι έμποροι, πάντως, επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα