Ανοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια με ώθηση από την Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά αποτελέσματα της Wall Street.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,24%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,96%. Το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των κατασκευαστών στην Ιαπωνία μειώθηκε για πρώτη φορά σε έξι μήνες τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα Reuters

Tankan, η οποία μετρά την εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ επέκτεινε τις απώλειές του μετά την πτώση άνω του 2% την Τρίτη, με τον δείκτη να διολισθαίνει κατά 0,41%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε με μικρή άνοδο 0,09% και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,46%, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 και πλέον μηνών την Τρίτη.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν σε μεικτό έδαφος, με τον Shanghai Composite να εναλλάσσει πρόσημα και τον Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,4%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ανέκαμψε από τις απώλειες της Τρίτης και σημείωσε άνοδο 0,5%. Η Αυστραλία αύριο Πέμπτη αναμένει τα στοιχεία για την ανεργία, τα οποία θεωρούνται κρίσιμα για το αν θα συνεχίσει η κεντρική τράπεζα να αυξάνει τα επιτόκι

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-sta-asiatika-chrimatistiria-me-othisi-apo-tin-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα