Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Θετικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες λαμβάνουν στηρίξεις από τα νέα ιστορικά υψηλά της Wall Street, ενώ αναμένουν τη συνεδρίαση πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,29% στις 7.509 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει

άνοδο 0,19% στις 16.715 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,16% στις 7.425 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική εταιρεία παράδοσης γευμάτων HelloFresh σημειώνει άνοδο 5,5%, ανακάμπτοντας μετά την επιβολή προστίμου για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε πελάτες, ενώ από την άλλη, η Logitech κινείται 4,5% χαμηλότερα αφού ανέφερε πτώση στις πωλήσεις, με την Banco Comercial Portugues να χάνει 6,2%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα με θετικό τρόπο, βοηθούμενοι από ένα ισχυρό προβάδισμα από τον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ, ο οποίος οδήγησε τον δείκτη S&P 500 σε υψηλό ρεκόρ την Παρασκευή, το πρώτο σε δύο χρόνια.

Πέραν αυτών, οι ανοδικές κινήσεις στις αγορές είναι περιορισμένες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Πέμπτης από την ΕΚΤ για ενδείξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αύξηση των τιμών στην ευρωζώνη βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πέσει στο στόχο του 2% της τράπεζας, αλλά επίσης υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού.

Οι traders έχουν τιμολογήσει μείωση περίπου 100 μονάδων βάσης στα επιτόκια φέτος, με πιθανότητα 96% η πρώτη μείωση να γίνει τον Ιούνιο.

Keywords
Αναζητήσεις
anodika-kinountai-ta-evropaika-chrimatistiria-11.htm
Τυχαία Θέματα