ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

Σήμερα το απόγευμα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα παραδόσει στην κυβέρνηση, κατά πάσα πιθανότητα και στη δημοσιότητα, τις απόψεις της για την “βόμβα” δια στόματος Νίκου Δένδια για την ρύθμιση των “κόκκινων” στεγαστικών δανείων.

Οι εξαγγελίες Δένδια μια ημέρα πριν μετακινηθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν εξοργίσει μεγάλη μερίδα τραπεζιτών, όχι απαραίτητα γιατί διαφωνούν με την ανάγκη μιας ρύθμισης αλλά κυρίως γιατί δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση και διάλογος για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του Bank Wars, μια τράπεζα ήδη απάντησε ανεπίσημα στην κυβέρνηση “ξεχάστε το”. Παραμένει βέβαια το ερώτημα ποια είναι, αν υπάρχει, η τράπεζα που σύμφωνα με τον κ. Δένδια έχει συμφωνήσει με το σχέδιό του.

Σημειώνεται πως υπάρχουν εντονότατες αντιδράσεις και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο όπως και εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται …εν εξάλλω καταστάσει καθώς θεωρεί ότι μια ρύθμιση με έντονα φιλολαϊκά στοιχεία θα έπρεπε να έχει και τη δική του σφραγίδα. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου για το θέμα.

Επίσης ενοχλημένος φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος εκτός του ότι είναι ο πρώτος τη τάξει των Οικονομικών υπουργών και θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι γνώστης μια τόσο σημαντικής εξαγγελίας, έχει μακρά θητεία και ως στέλεχος τραπεζών.

Σε επίπεδο Ν.Δ., ενόχληση φέρεται να εκφράζει η κα Ντ. Μπακογιάννη η οποία είχε μιλήσει προ ημερών για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, θέση που οδηγούσε σε μια άλλης μορφής ρύθμισης του προβλήματος των στεγαστικών δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα