ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Στις κακόφημες φυλακές του Μαλτεπέ μέχρι να πάνε τα χαρτιά για την έκδοσή του

Τον πλήρη φάκελο του Άγγελου Φιλιππίδη ζητούν οι τουρκικές αρχές από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, γεγονός που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει, για κάποιες μέρες η έκδοσή του στην Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

μεταφέρθηκε από ειδικό χώρο όπου κρατούνταν, στις φυλακές του Μαλτεπέ, οι οποίες… κάθε άλλο παρά καλή φήμη έχουν ως προς τη μεταχείριση των κρατουμένων.

Η εκτέλεση της απόφασης έκδοσής του στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, των σχετικών εγγράφων.

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Μέλη της επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποίησαν τον Ιούνιο του 2012 μια επίσκεψη στην Τουρκία. Η επίσκεψη έγινε «έπειτα από τις καταγγελίες που είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα σχετικά με την κακομεταχείριση κρατουμένων

Η CPT για τη φυλακή Μαλτεπέ στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε «έναν αριθμό καταγγελιών για προσφυγή σε υπερβολική βία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όταν επενέβησαν για να τερματίσουν βίαια επεισόδια μεταξύ των κρατούμενων».Στο “σωφρονιστικό ίδρυμα” του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες, βάσει τους αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.

Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται (ή φιλοξενήθηκαν) στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.

Original article: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Στις κακόφημες φυλακές του Μαλτεπέ μέχρι να πάνε τα χαρτιά για την έκδοσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα