Ανεβάζουν τους τόνους οι ΗΠΑ κατά Ρωσίας και Άσαντ

H αμερικανική κυβέρνηση διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία, ότι η Συρία βρίσκεται πίσω από τη χημική επίθεση εναντίον αμάχων στις 4/4/2017, σύμφωνα με τετρασέλιδο έγγραφο του Λευκού Οίκου, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Στο έγγραφο κατηγορείται η Ρωσία ότι, προσπαθεί να παράσχει κάλυψη στον σύμμαχό της Σύρο πρόεδρο Bashar al –Assad με μετατόπιση ευθυνών και διασπορά αμφιβολιών για τον πραγματικό υπαίτιο της επίθεσης.

Στο μεταξύ σάλο προκάλεσε το σχόλιο

του εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου κ.Σπάισερ, ο οποίος, σχολιάζοντας την επίθεση με χημικά στο Ιντλίμπ της Συρίας, είπε ότι «ούτε ο Χίλτερ δεν έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα».

δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς όπως είναι γνωστό στην Ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκαν χημικές ουσίες και αέρια για την εξόντωση κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και ανθρώπων με ψυχιατρικά ή νοητικά προβλήματα, στα πλαίσια του περιβόητου προγράμματος ευθανασίας που είχε σχεδιαστεί.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα μετά από διευκρινιστική δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου η οποία ανέφερε:

Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να ελαφρύνω την αποτρόπαια φύση του Ολοκαυτώματος, παρόλα αυτά, προσπάθησα να δείξω την αντίθεση της τακτικής να χρησιμοποιούνται αεροσκάφη που ρίχνουν χημικά όπλα σε αθώους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα