Αναθεωρεί πτωτικά τα στοιχεία για ελληνικό χρέος και έλλειμμα η Eurostat

Σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρωζώνης για το 2013 προχώρησε η Eurostat.

Βάσει των αναθεωρημένων προβλέψεων για την ευρωζώνη, το μέσο έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στο 2,9% του ΑΕΠ έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3%.

Επίσης, η μέση εκτίμηση για το χρέος της ευρωζώνης αναθεωρήθηκε στο 90,9% του ΑΕΠ έναντι αρχικής εκτίμησης στο 92,6%.

Ειδικότερα, για την Ελλάδα, η Eurostat ενσωμάτωσε τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το ΑΕΠ, τα οποία οδήγησαν σε νέες εκτιμήσεις για έλλειμμα και χρέος.

Έτσι, η Eurostat αναθεωρεί και τα δικά της στοιχεία για το έλλειμμα του 2013, στο 12,2% του ΑΕΠ έναντι αρχικής εκτίμησης στο 12,7% του ΑΕΠ. Σε ότι αφορά το χρέος της χώρας, εκτιμάται πλέον ότι το 2013 διαμορφώθηκε στο 174,9% του ΑΕΠ έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 175,1% του ΑΕΠ.

Η Γερμανία εκτιμάται ότι κατέγραψε το 2013 πλεόνασμα 0,1% του ΑΕΠ ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί μηδενικό πλεόνασμα. Το χρέος στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο 76,9% του ΑΕΠ ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί στο 78,4% του ΑΕΠ.

Σε ότι αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας, το έλλειμμα αναθεωρήθηκε στο 5,75 του ΑΕΠ από 7,2%. Το έλλειμμα της Ισπανίας επανεκτιμήθηκε στο 6,8% του ΑΕΠ από 7,1% και της Ιταλίας στο 2,8% του ΑΕΠ έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα