Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟ – Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

Όπως δήλωσε στον σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς, αναστέλλεται η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Σημείωσε χαρακτηριστικά “Αναστέλλεται η απεργία μεν, αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Εμμένουμε στα αιτήματά μας”.

Αμέσως μετά ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής,

με δηλώσεις του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, σχολίασε πως “πρυτάνευσε η λογική”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του υπουργού πως “δεν τίθεται θέμα φορολόγησης (των ναυτικών) ούτε το 2016”.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το βράδυ το λιμάνι Ηρακλείου,μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν αγρότες που ζητούσαν να ναυλωθεί πλοίο για τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πολιόρκησαν οχηματαγωγό και επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες, οι οποίοι αρνήθηκαν να σπάσουν την απεργία. Μάλιστα, οι αγρότες πέταξαν φωτοβολίδες προς το πλοίο και έβαλαν φωτιά σε παλιά εκδοτήρια ενώ οι ναυτικοί απάντησαν με ρίψεις νερού.

Σημειώνεται πως εξαιτίας της απεργίας της ομοσπονδίας των ναυτεργατών αυξάνονται διαρκώς σε νησιά του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων οι ελλείψεις σε προϊόντα μικρής διάρκειας όπως οπωροκηπευτικά, καύσιμα και φάρμακα, με τα αποθέματα να έχουν φτάσει στο “κόκκινο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα