ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Το κυπριακό η μεγαλύτερη πρόκληση

«Το Κυπριακό ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση για την πατρίδα μας κι είναι υπόθεση όλων», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά την ορκωμοσία του και την ανάληψη των καθηκόντων του ως ο έβδομος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας το απόγευμα.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι κορυφαίος στόχος της νέας κυβέρνησης είναι

η αντιμετώπιση της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της.

Κάτι το οποίο, όπως επισήμανε, συνδέεται και με την ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας στο Κυπριακό.

Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι από σήμερα παραιτείται από την θέση του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Ειδική αναφορά έκανε στις σχέσεις Λευκωσίας-Αθήνας, διαβεβαιώνοντας πως «θα συνεχίσουμε και θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις άριστες σχέσεις με την Ελλάδα».

Για το κυπριακό ο νέος πρόεδρος ανέφερε ότι μεταξύ άλλων: -Θα συσταθεί και θα συνεδριάσει το ταχύτερο το Συμβούλιο Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων με εντολή την ετοιμασία των κανονισμών λειτουργίας του νέου, αναβαθμισμένου Εθνικού Συμβουλίου.

Στην τελετή της διαβεβαίωσης του νέου προέδρου ήταν παρόντες , εκτός από τον τέως πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, οι πρώην πρόεδροι Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Βασιλείου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, πολιτειακοί αξιωματούχοι, πρεσβευτές, η μητέρα του νέου προέδρου, Θεανώ, η σύζυγος του ‘Αντρη και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα