Αναστασιάδης: Παίρνει πίσω τη δήλωση «ας ονομαστούν και Βόρεια Ελλάδα τα Σκόπια»

«Έχω πει ότι το θέμα σχετικά με το όνομα των Σκοπίων το χειρίζεται η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμπαρασταθεί στηνόποια απόφαση της Ελλάδας», τονίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην οποία διευκρινίζει τι ακριβώς εννοούσε όταν μιλώντας

στο «Ράδιο Πρώτο» υποστήριξε «ας ονομαστούν και Βόρεια Ελλάδα τα Σκόπια».

Για τις δηλώσεις του στο «Ράδιο Πρώτο», που προκάλεσαν αντιδράσεις από ανθυποψηφίους του στις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Αναστασιάδης εξήγησε:
«Εξέφρασα μια εκτίμηση που αποσκοπούσε να αναδείξει τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν από την επίλυση του εν λόγω θέματος».

Επίσης, ανέφερε ότι «θα πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνισμού ευρύτερα, και να απαλειφθούν οι όποιες πρόνοιες στο Σύνταγμα των Σκοπίων που μιλούν για αλυτρωτισμό ή και υποδεικνύουν τις όποιες εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας».

«Επαναλαμβάνω, τα υπόλοιπα είναι θέμα της Ελλάδας για να αποφασίσει».

Οι δηλώσεις του, που προκάλεσαν αντιδράσεις, ήταν οι εξής: «Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό»

Keywords
Τυχαία Θέματα