Σήμερα ο ανασχηματισμός – Ποιοι υπουργοί φεύγουν – Δύσκολη εξίσωση για τον Τσίπρα



(upd)Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί ο σαρωτικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με την εξίσωση για τον πρωθυΠΟΥΡΓΌ Αλέξη Τσίπρα να είναι δύσκολη, καθώς οι καυτές καρέκλες είναι πολλές και η προθυμία στελεχών περιορισμένη.

Στον απόηχο της επεισοδιακής ψηφοφορίας, από την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγήκε λαβωμένος σε εσωκομματικό επίπεδο, “χάνοντας” 39 βουλευτές,

μεταξύ των οποίων και 4 υπουργούς, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να ανακοινώσει το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο πρέπει να εκτελέσει μια εξαιρετικά απαιτητική αποστολή, εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος και η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή της, είναι τα στελέχη της κυβέρνησης που καταψήφισαν τη συμφωνία των Βρυξελλών και αναμένεται να αντικατασταθούν.

Οι παραπάνω θα βρεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος, ενώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατευθύνεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής. Επισφαλής είναι και η θέση του Γ. Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να ενταχθούν οι κ.κ. Βίτσας, Φίλης, Βαρεμένος, Μητρόπουλος, καθώς και πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.

Μείζον είναι το ζήτημα που έχει ανακύψει με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ψήφισε «όχι», ενώ η παρουσία της στην έδρα προκάλεσε για άλλη μια φορά, με τους βουλευτές να της φωνάζουν να παραιτηθεί.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, ενώ ο μόνος τρόπος απομάκρυνσής της είναι η κατάθεση πρότασης μομφής,

Keywords
Τυχαία Θέματα