ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ο “κρυφός άσσος” για το υπουργείο Οικονομικών – Ποιοί φεύγουν, ποιοί έρχονται

20:57 6/6/2014 - Πηγή: BankWars

Ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.

Ο Νίκος Δένδιας μετακινείται από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, στο υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ενώ υφυπουργός Ανάπτυξης ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στο υπουργείο Παιδείας θα τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ,

Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκτός κυβέρνησης μένουν οι Κ. Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Αθ. Τσαυτάρης, Σίμος Κεδίκογλου, Συμεών Κεδίκογλου, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Αρβανιτόπουλος. Εκτός μένει και Γ. Μιχελάκης.

Ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Η πρόταση αυτή σημαίνει ότι πιθανότατα στη νέα κυβέρνηση θα μπει ο Μάκης Βορίδης.

Εκτός κυβέρνησης μένουν οι υφυπουργοί Υγείας και Παιδείας, Ζέτα Μακρή και Κ. Γκιουλέκας.

Στην κυβέρνηση μπαίνει και η Άντζελα Γκερέκου, ως αναπληρώτρια στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει υφυπουργός ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν αλλάζει χέρια, καθώς παραμένει ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και η αναπληρώτρια Φώφη Γεννηματά.

Στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παραμένει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο Γ. Μανιάτης παραμένει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και η Νίκη Τζαβέλλα αναλαμβάνει υφυπουργός Ενέργειας.

Κρυφός άσσος για το ΥΠΟΙΚ;

Το ενδιαφέρον μονοπωλεί σχεδόν το υπουργείο Οικονομικών, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας αφήνει την καυτή καρέκλα και οδεύει προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το όνομα του νέου τσάρου της Οικονομίας αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό. Τελευταίες πληροφορίες, θέλουν να προστίθεται στη λίστα των υποψηφίων για τη θέση του νέου «τσάρου» της οικονομίας το όνομα του Νίκου Οικονομίδη, καθηγητή Οικονομολόγου και στενού φίλου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Οικονομιίδης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business, New York University και στο University of California, Berkeley και επί χρόνια φίλος με τον κ.Σαμαρά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρεί και άριστη σχέση με το στενό του σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου ενώ γνωρίζεται και με τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Τα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν αυτό του Χρύσανθου Λαζαρίδη και του Τάκη Αράπογλου.

Αδιευκρίνιστη παραμένει η τύχη του Μ. Βαρβιτσιώτη, του Α. Γεωργιάδη καθώς και του Γ. Βρούτση.

Οι Ευάγγελος Βενιζέλος (ΥΠΕΞ), Δημήτρης Αβαρμόπουλος (Εθνικής Άμυνας), Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού) Μ. Χρυσοχοϊδης (Υποδομών), Γιάννης Μανιάτης (Ενέργειας) Φώφη Γεννηματά, φαίνεται πως θα παραμείνουν στη θέση τους.

Στην κυβέρνηση δεν αποκλείεται να δούμε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ μένει να αποδειχθεί αν ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί κάποιο υπουργείο, ενδεχομένως του Πολιτισμού, στον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Νέα πρόσωπα ο Γιώργος Κουμουτσάκος και πολύ πιθανόν η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και η Νίκη Τζαβέλλα.

Πολύ πιθανό να μετακινηθούν σε άλλα πόστα, λόγω και της καραμπόλας που θα προκύψει από την είσοδο νέων προσώπων, είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας και Γιάννης Μιχελάκης.

Σίγουρη σχεδόν θεωρείται η είσοδος του Ανδρέα Λοβέρδου στην κυβέρνηση, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αναμένεται να εισέλθουν ο Οδυσσέας Κωνσταντινότπουλος και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ προς αξιοποίηση θεωρούνται οι Παντελής Καψής και Συλβάνα Ράπτη .

Original article: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Ο “κρυφός άσσος” για το υπουργείο Οικονομικών – Ποιοί φεύγουν, ποιοί έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα