Ανακτάται η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση-Περιορίζεται το κερδοσκοπικό παιχνίδι

Αυξάνονται οι φωνές και οι αναλύσεις που επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται περισσότερο την Ελλάδα ως προς την ικανότητά της να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.

Τη μεγαλύτερη πολιτική εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, σηματοδοτεί η χθεσινή απόφαση για την εκταμίευση των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Αυτή η ενίσχυση της εμπιστοσύνης, έχει συνεισφέρει στον περιορισμό του κερδοσκοπικού παιχνιδιού.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι εμπιστεύονται την ικανότητα της κυβέρνησης Σαμαρά να συνεχίσει τις περικοπές του προϋπολογισμού και τις πρωτοβουλίες για το άνοιγμα της αγοράς.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley ανέφεραν χθες στην έκθεση τους με τίτλο «Greece: From Shake-Up to Shape-Up?» ότι αντιλαμβάνονται μια πιο ισχυρή δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στη νομισματική ένωση.

Υπάρχει ικανοποίηση στο Eurogroup από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, ανέφερε μετά το πέρας του Eurogroup ο J. C. Juncker και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους για την εκταμίευση της δόσης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως “αγαπώ την Ελλάδα, θαυμάζω τους Έλληνες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα