Ανακούφιση στους δανειστές για την αποφυγή των εκλογών στην Αθήνα

Ικανοποιημένοι για την αποφυγή των πρόωρων εκολογών στην Ελλάδα, εμφανίστηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι στο Eurogroup.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Σόιμπλε. ο οποίος θα επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα.

Αισιοδοξία όμως υπάρχει και από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ,

Ντέιβιντ Λίπτον. Ο κ. Λίπτον εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της τρόικα με την Ελλάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας, είναι «διασφαλισμένη» και για το επόμενο διάστημα. «Εφόσον καταλήξουμε σε συμφωνία έως το τέλος Ιουλίου, τότε η χρηματοδότηση είναι έτοιμη για την επόμενη περίοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις έχουν παύσει για λίγο, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Ο Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε σήμερα το πρωί το Εurogroup για τις χθεσινές εξελίξεις στην Αθήνα επισημαίνοντάς τους ότι αφενός μεν αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην Ελλάδα, αφετέρου δε, ότι υφίστανται πλέον συνθήκες σαφώς ευνοϊκότερες για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.Και αυτό διότι, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός, το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει θα επιδείξει σαφώς μεγαλύτερη θέληση για την υλοποίησή τους χωρίς να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές αντιστάσεις που αντιμετώπισε το προηγούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα