Αν. Θωμόπουλος στο CNN: “Τελευταίο επεισόδιο στο “σίριαλ” της ανακεφαλαιοποίησης”

Τη βεβαιότητα του ότι αυτά είναι τα τελευταία κεφάλαια που καλούνται να αντλήσουν οι τράπεζες από επενδυτές εξέφρασε σε συνέντευξη του στο CNN ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος.

Επαναλαμβάνοντας τις εκτιμήσεις του ότι το ο ρυθμός αύξησης των κόκκινων δανείων έχει επιβραδύνει σημαντικά και ότι το πρόβλημα θα κορυφωθεί

προς το τέλος της χρονιάς ο κ. Θωμόπουλος εστίασε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και του τραπεζικού κλάδου. Μάλιστα είπε πως ένα μέρος απ’ τα χρήματα που θα αντληθούν απ’ τις τράπεζες τώρα θα δοθούν στο Δημόσιο για την κρατική βοήθεια που έχουν λάβει.

“Αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο στο “σίριαλ” της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αντλούμε πολλά κεφάλαια όχι μόνο για να καλύψουμε τυχόν κενά ενόψει των stress tests αλλά και να αποπληρώσουμε την κρατική βοήθεια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο “είμαστε στο τέλος μίας μεγάλης και επίπονης ύφεσης. Μετά από 6 χρόνια ύφεσης φέτος θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης”.

Ερωτηθείς για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Θωμόπουλος υπογράμμισε ότι ο ρυθμός αύξησης τους έχει επιβραδύνει σημαντικά. “Όλα δείχνουν κορύφωση του προβλήματος στο τέλος του έτους”, επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς προσθέτοντας πως “(τα κόκκινα δάνεια) αποτελούν μεγάλο πρόβλημα αλλά ως τραπεζικός κλάδος έχουμε τα μέσα, τα μετρητά και τα Κεφάλαια, να το αντιμετωπίσουμε και βέβαια να ξεκινήσουμε ξανά τις χορηγήσεις δανείων βοηθώντας στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Τέλος, ερωτηθείς για τις δραστηριότητες της τράπεζας στην Ουκρανία δήλωσε πως η παρουσία της Πειραιώς είναι μικρή και ότι μετά τα προβλήματα κατά τις ημέρες των μεγάλων αναταραχών, ιδιαίτερα στο Κίεβο, πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα, αφού σταμάτησε και ο πανικός του κόσμου.

Original article: Αν. Θωμόπουλος στο CNN: “Τελευταίο επεισόδιο στο “σίριαλ” της ανακεφαλαιοποίησης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα