Αμφιβολίες από σύμβουλο του Σόιμπλε για την επίτευξη συμφωνίας

12:54 4/6/2017 - Πηγή: BankWars

Αμφιβολίες εκφράζει ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, κ. Τις Μπίτνερ, για το αν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και “θεσμών” όσον αφορά στο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος, λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο κορυφαίος σύμβουλος του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο “Κεφάλαιο”, επισημαίνει πως δεν βλέπει να υπάρχουν “σοβαρές εναλλακτικές για τη διάσωση

της Ελλάδας”. Και τονίζει με νόημα πως, αν δεν κλείσει η 2η αξιολόγηση, θα δημιουργηθεί “μεγάλο πρόβλημα” στην “ελληνική οικονομική πολιτική”.

Ο κ. Μπίτνερ προσθέτει πως είναι “ιδεολογικής φύσεως” η τρέχουσα συζήτηση για το χρέος, ενώ δεν αναγνωρίζει σε τι θα βοηθούσε την ελληνική οικονομία μια μείωση του ελληνικού χρέους ή μια πώληση των ελληνικών ομολόγων.

Επίσης, ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του κ. Σόιμπλε τονίζει πως η Γερμανία δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανέναν (σ.σ.: εννοώντας το ΔΝΤ) στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Εξάλλου, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συναντούσε “τεράστια εμπόδια” από την ομοσπονδιακή Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα