ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΒΕΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωσταντίνους Μίχαλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», ζήτησαν από την κυβέρνηση την υπογραφή μιας έστω κακής συμφωνίας με τους δανειστές, καθώς η κατάσταση στην αγορά και τις επιχειρήσεις έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Κορκίδης: Μία κακή συμφωνία είναι μία σωτήρια συμφωνία

Στην

εκτίμηση πως μία μέτρια ή κακή συμφωνία είναι μία σωτήρια συμφωνία προέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Καλώντας την κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία, τόνισε πως ακόμη και μία μέτρια ή κακή συμφωνία είναι σωτήρια για τη χώρα. «Η επιχειρηματικότητα ας γίνει η Ιφιγένεια ώστε να υπάρξει συμφωνία» συμπλήρωσε ο κ. Κορκίδης, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, που αναμένεται να πλήξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε, κοστίζει πολύ ακριβά να είσαι συνεπής επιχειρηματίας στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως οι νέες επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις «περνούν» άμεσα στον καταναλωτή.

Παράλληλα, υπερθεμάτισε πως οι πρόσθετοι φόροι στερούν από τις επιχειρήσεις σημαντικούς πόρους ρευστότητας, αυξάνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Κ. Μίχαλος: Η αγορά ζητάει συμφωνία και όχι ρήξη

Να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωσταντίνους Μίχαλος.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα δίλημμα μεταξύ της ρήξης και της συμφωνίας» υποστήριξε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «η αγορά λέει να πάμε σε συμφωνία».

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως το επώδυνο μέρος της συμφωνίας θα πρέπει να αφορά τις κρατικές δαπάνες και όχι τα δημόσια έσοδα, καθώς όπως εξήγησε, η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί.

Περιγράφοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για έλλειψη ρευστότητας και στάση πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα