Α.ΜΕΡΚΕΛ: Τέλος χρόνου το Σάββατο – “Υπάρχει βούληση και πρόθεση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα “

Πιστεύουμε πως μπορεί το Σάββατο να υπάρξει συμφωνία, που θα μπορέσει να την υποστηρίξει το Eurogroup. Είναι απολύτως κομβική η απόφαση του Σαββάτου, καθώς ο χρόνος τελειώνει, δήλωσε η καγκελάριος Α.Μέρκελ μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής που ολοκληρώθηκε στις 4 το πρωί.

“Υπάρχει βούληση και πρόθεση να υποστηρίξουμε την Ελλάδα για να βρεθεί λύση “.

Η κ. Μέρκελ

παρέπεμψε εκ νέου τη λύση για την Ελλάδα στα τεχνικά κλιμάκια. «Έχω μιλήσει για την Ελλάδα με τον κ. Ολάντ και τον κ. Τσίπρα, δεν μπορούμε να μπούμε στις τεχνικές λεπτομέρειες. Ούτε οι υπουργοί Οικονομικών μπορούν να το κάνουν, αλλά οι ειδικοί. Εδώ πρέπει να γίνει τεχνική δουλεία και αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

«Μίλησα στο τηλέφωνο με τον δικό μου υπουργό Οικονομικών, που μου είπε ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει ακόμα να διευκρινιστούν, άρα δεν είναι σε θέση να έχει ακόμα σφαιρική εικόνα» είπε

Υποστηρίζουμε τη διαδικασία, όπως μας την εξήγησε ο κύριος Ντάισελμπλουμ, και πιστεύουμε πως μπορεί το Σάββατο να υπάρξει συμφωνία, που θα μπορέσει να την υποστηρίξει το Eurogroup. Είναι απολύτως κομβική η απόφαση του Σαββάτου, καθώς ο χρόνος τελειώνει.

– Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως η συνεδρίαση του Eurogroup του Σαββάτου θα είναι «ζωτικής σημασίας» διότι στενεύουν τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσης.

Απευθυνόμενη χθες στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία με την Ελλάδα πριν το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών τη Δευτέρα, αναφέρουν σύμφωνα με το Reuters, δύο συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ακόμη επισήμανε στη συνάντηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών με τους ηγέτες του ΕΛΚ πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ότι η Γερμανία “δεν θα εκβιαστεί” από την Ελλάδα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

-«Δεν μου αρέσει να δουλεύουμε τέτοιες ώρες, είμαστε κουρασμένοι και δεν μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις» είπε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ

– Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ν.Τουσκ τόνισε πως οι «ηγέτες συμφώνησαν πως δεν υπάρχει ανάγκη για νέα Σύνοδο Κορυφής για Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα