Αλβανία: Ένοχος ο Φρ. Μπελέρης για απόπειρα εξαγοράς ψήφων – Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση

18:18 5/3/2024 - Πηγή: BankWars

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο της Αλβανίας ο Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης, για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, ενώ σε 18 μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο στενός συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης.

Στην απολογία του, ο Φρ Μπελέρης άσκησε σφοδρή κριτική, κάνοντας λόγο για δίκη «που θα μπορούσε να γίνει μια φορά και έναν καιρό, αλλά όχι σε ένα ευρωπαϊκό κράτος εν έτει 2024, όπου επισήμως δεν βρισκόμαστε σε δικτατορία». Σχολίασε επιπλέον: «Οι αξιότιμοι εισαγγελείς μπορούν με υπερηφάνεια να στείλουν στους πολιτικούς προϊσταμένους

τους μήνυμα ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς».

Ο κ. Μπελέρης διαμαρτυρήθηκε πως τα εισαγγελικά πορίσματα δείχνουν ξεκάθαρα μια μνημειολογία ανυπόστατων ψεμάτων και κατηγόρησε ευθέως την εισαγγελία ότι επιχειρεί να καλύψει «γκάφες και λάθη» της αλβανικής αστυνομίας.

«Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν δεχτήκατε κανένα από τα αιτήματά μου για πραγματογνωμοσύνη. Δεν υποχρεώσατε την κρατική αστυνομία να υποβάλει ενώπιον του δικαστηρίου την παράνομη απόφαση για την πληρωμή του μάρτυρα. Δεν φέρατε τον μάρτυρα στο ακροατήριο για αντιπαράθεση με το πρόσωπο της φωτογραφίας, που η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι είναι ο μάρτυρας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε: «Ολες οι αποφάσεις σας ήταν πολιτικές αποφάσεις. Η άρνηση της ειδικής άδειας για την ορκωμοσία ήταν επίσης πολιτική απόφαση, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες. Αυτό το σκέλος της απόφασης απορρίφθηκε από το Εφετείο».

Νωρίτερα, με επιστολή του, ο φυλακισμένος, εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας απευθύνθηκε στους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Eνωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία.

Keywords
Αναζητήσεις
alvania-enochos-o-fr-beleris-gia-apopeira-exagoras-psifon--katadikastike-se-dyo-chronia-fylakisi.htm
Τυχαία Θέματα