Αλέξη, μάλλον είσαι στο σωστό δρόμο – Το επιβεβαιώνουν δύο κείμενα, ένα του Η.Κασιδιάρη και ένα της Αριστερής πλατφόρμας

Παραθέτουμε δύο ειδήσεις – κείμενα. Το ένα, αφορά σε δηλώσεις του Η.Κασιδιάρη, του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής. Το άλλο, είναι άρθρο στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας και δημοσιεύεται στο site iskra.gr.

Η Κασιδιάρης:

Ο Α.Τσίπρας δούρειος ίππος των διεθνών τοκογλύφων

Σε δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής, ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης δήλωσε ότι «το αριστερό μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται το καταστροφικότερο όλων.
»Συνεχίζεται σήμερα η επιβολή του με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, την οποία θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης και βέβαια, όπως είχε προβλέψει η Χρυσή Αυγή πριν από τις εκλογές, ο Τσίπρας αποδεικνύεται ο “δούρειος ίππος” των διεθνών τοκογλύφων για την άλωση της Ελλάδος».

Το τελευταίο άρθρο στο iskra.gr

ΕΝΤΙΜΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΗ

….”Ο σύντροφος Τσίπρας κλείδωσε το συρτάρι με τέτοια ταχύτητα που πρόλαβε να ρίξει μέσα σ’ αυτό και το κλειδί και να κλειστεί κι o ίδιος μέσα.
Την βραδιά της εθνικής περηφάνιας, του μεγάλου ΟΧΙ του 61,3%, ο λαός στο Σύνταγμα πανηγυρίζει.
Το ταξικότατο ΟΧΙ ξεπέρασε τους πάντες, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις στον χώρο της Aριστεράς.
Λίγοι πίστεψαν σ’ αυτή την τεράστια δύναμη, ένας απ’ αυτούς ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που κατά πληροφορίες έδινε μάχες στα μετόπισθεν, την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, για να αποτρέψει έντονες πιέσεις αναβολής που διατυπώνοντο και δημοσίως.
Όλα αυτά τι σημαίνουν, ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τον αγώνα; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε σκοτεινές προθέσεις; Τίποτα από όλα αυτά.
Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την πλήρη αποτυχία μιας αδιέξοδης πολιτικής, που δογματικά περιόριζε την τακτική της κυβέρνησης σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις, αποκλειστικά εντός ευρώ χωρίς κανένα επεξεργασμένο εναλλακτικό σχέδιο.
Παρουσιάστηκε μπροστά στα λιοντάρια και πίστευε ότι θα τα πείσει μόνο με την δύναμη των επιχειρημάτων να μην την φάνε.
Ένα είναι το ερώτημα που κυριαρχεί έκτοτε, υπήρχε αλλη λύση;
Οι φωνές όλα αυτά τα χρόνια είχαν μετατραπεί σε κραυγές για την αναγκαιότητα του plan Β, πρώτα απ’ όλα ως πολιτικό θέμα που απαιτούσε πολιτική απόφαση.
Η Αριστερή Πλατφόρμα κουραστικά επαναλάμβανε ότι έπρεπε να προετοιμάζεται ο λαός και για την περίπτωση εξόδου από το ευρώ.
Επικράτησε, όμως, η λογική της παραμονής «πάση θυσία στο ευρώ».
Έτσι υπογράφτηκε το για «πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο», με την παράλογη απαίτηση στον γκρεμό να πηδήξουν μαζί τους και οι 39 που αντιστάθηκαν , έτσι για να μη μείνει καμιά ελπίδα για τον λαό. Σε πρωινή, λοιπόν, εκπομπή της ΕΡΤ μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου στέλεχος της κυβέρνησης αντί να μιλήσει για έντιμο συμβιβασμό του ξέφυγε και είπε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα «έντιμο βιασμό».

* Στη φωτογραφία, όποιος ακολουθήσει το ένα ή το άλλο βέλος, απλά, βρίσκεται στα… χωράφια, ή στο γκρεμό…

Keywords
Τυχαία Θέματα