ΑΛΕΞ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ: Πλουσιότερος κόουτς στο βρετανικό ποδόσφαιρο ο σερ Άλεξ

Ακόμη μια πρωτιά για τον Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος τεχνικός στο βρετανικό ποδόσφαιρο, κατά την ετήσια κατάταξη των «Sunday Times».

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, τα περιουσιακά στοιχεία του Σκοτσέζου προπονητή ανέρχονται σε 34 εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 40 εκατ. ευρώ) και αφορούν μετοχές, κινητή και ακίνητη περιουσία.

Ο αριθμός αυτός, πάντως, δεν περιλαμβάνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, οι οποίοι προστιθέμενοι αυξάνουν κι άλλο την περιουσία του, η οποία αυξήθηκε κατά 2 εκ. σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο

71χρονος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κερδίζει 7 εκ. το χρόνο από το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους διαβόλους», είναι επίσης ιδιοκτήτης μιας σειράς αλόγων κούρσας ετών. Ο Φέργκιουσον βρίσκεται μπροστά από τον πρώην ποδοσφαιριστή του, Ρόι Κιν και τον Αρσέν Βενγκέρ, που κερδίζουν από 5 εκ. το χρόνο.

Μάλιστα, αν και μόλις 41 ετών ο Κιν έχει συσσωρεύσει σχεδόν 30 εκ. λίρες (34 εκ. ευρώ), ενώ στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται ο ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ. Στην τέταρτη θέση είναι δύο Ιταλοί, οι Ρομπέρτο Μαντσίνι και Τζιοβάνι Τραπατόνι, τα έσοδα οποίων ανέρχονται σε περίπου 25 εκ. ευρώ για το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα