Ακυρώθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την Ελλάδα

14:17 6/6/2017 - Πηγή: BankWars

Αρνητικά είναι τα νέα από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, καθώς ακυρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την Ελλάδα, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Η τηλεδιάσκεψη θα εξέταζε την υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως στο Eurogroup

για την εκταμίευση της δόσης. Φαίνεται πως υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες γι αυτό και η συζήτηση παραπέμπεται για την τηλεδιάκεψη του Euro Working Group την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ έστρωσε το χαλί στον Β.Σόιμπλε και “ενταφίασε” τις ελληνικές προσδοκίες για μια καλή λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε σε αποκλειστική συνέντευξη της στην Handelsblatt, είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και να δώσει στους ευρωπαίους πιστωτές περισσότερο χρόνο μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη αναφορικά με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως την εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Σενάριο για τις 15 Ιουνίου: Δόση 9 δισ, χρέος αργότερα με έξοδο ΔΝΤ, χωρίς QE και…σωτηρία συνταξιούχων

Keywords
Τυχαία Θέματα