Ακίνητα: Μείωση φόρων η λύση για να κινηθεί η αγορά λέει ο Κ.Μητσοτάκης

«Ψέματα, ανικανότητα και φόροι είναι το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του το Σάββατο στο 34ο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.

Αναφερόμενος στην αγορά ακινήτων στη χώρα ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «παρουσιάζει μια σειρά από επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν, υπό προϋποθέσεις,

να αναστρέψουν τις σημερινές αρνητικές προσδοκίες», αλλά ζήτησε μία «άλλη πολιτική που θα υπερβαίνει υφιστάμενα εμπόδια και δεν θα προσθέτει νέα». Αυτή η πολιτική, όπως είπε, θα έχει ως βασικούς άξονες παρεμβάσεων «την μείωση φόρων και την προσέλκυση επενδύσεων και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος»

Σε ότι αφορά το πρώτο επανέλαβε τις δεσμεύσεις της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στην πρώτη διετία και του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% από 29% και στα μερίσματα σε 5% από 15%, ενώ σε σχέση με το δεύτερο διαβεβαίωσε πως η ΝΔ επεξεργάζεται σχέδιο «που θα δώσει στην οικονομία ώθηση με σύνθετες πολιτικές κινήτρων, ξένων επενδύσεων, συμπράξεων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, αξιοποίησης και του τελευταίου ευρώ κοινοτικών χρημάτων και, πρωτίστως, περικοπής κρατικών δαπανών για την γρήγορη μείωση του φορολογικού βάρους της κοινωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τέλος στη σημασία που έχουν ειδικά για τα ακίνητα «ο χωροταξικός σχεδιασμός και η αποσαφήνιση των χρήσεων γης, η προσέλκυση αλλοδαπών επενδυτών για αγορά εξοχικής ή και κύριας κατοικίας, η διαμόρφωση ορθολογικού πλαισίου για την νέα τάση βραχυχρόνιων μισθώσεων κατοικιών για τουριστική εκμετάλλευση και η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, μέσα από ένα περισσότερο ευέλικτο και γενναιόδωρο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον”».

Keywords
Τυχαία Θέματα