ΑΚΙΝΗΤΑ: “Κλειδώνουν” οι 5 δόσεις για το χαράτσι – Τι γίνεται με τον Ενιαίο Φόρο

09:27 2/7/2013 - Πηγή: BankWars

Φαίνεται να “κλειδώνει” στη διαπργμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα η καταβολή του “χαρτσιού” σε πέντε δόσεις. Ως εκ τούτου η τελευταία δόση του φετινού “χαρατσιού” θα πληρωθεί μέχρι και τον Απρίλιο του 2014.

Επίσης, οι δανειστές φαίνεται να συμφωνούν με το σχέδιο Στουρνάρα για το νέο σύστημα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων του 2014.Όπως όλα δείχνουν, αυτό θα στηριχτεί σε 33 συντελεστές και θα επιβάλλεται χωρίς αφορολόγητο όριο σε όλα τα
κτίσματα και στα εντός σχεδίου οικόπεδα. Φόρο γλιτώνουν μόνο όσοι έχουν σαν μοναδική τους κατοικία σπίτια σε αγροκτήματα, τα οποία η εφορία θα εξακολουθεί να τα αντιμετωπίζει σαν αγροτεμάχια και όχι σαν «οικόπεδα» με μεγάλη αξία

Ανοιχτό παραμένει αν η είσπραξη θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα θα δεχτεί τελικά να αποσυνδεθεί το τέλος ακινήτων από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Από τον ενιαίο φόρο η κυβέρνηση ελπίζει σε έσοδα κοντά στα 3,2 δισ. ευρώ, κάτι που η τρόικα θεωρεί υπεραισιόδοξο και γι’αυτό πιέζει για νέα μέτρα ώστε να μην υπάρξει τρύπα στα προβλεπόμενα έσοδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα