ΑΚΙΝΗΤΑ: Αύξηση ενοικίων σε Ερμού – Αθήνα και Τσιμισκή – Θεσσαλονίκη – Οι τιμές σε Κολωνάκι, Γλυφάδα, Κηφισιά

Ανάλυση της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman & Wakefield, αναφέρει ότι η άνοδος του τουρισμού, οδήγησε σε αύξηση κατά 8,3% των ενοικίων των καταστημάτων στην οδό Ερμού στην Αθήνα που κυμαίνονται στα 195 ευρώ το τετραγωνικό. Αύξηση επίσης, στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, όπου οι τιμές φθάνουν στα 130 ευρώ το τετραγωνικό.

Ωστόσο, αναφέρει η Cushman & Wakefield, , η κινητικότητα στην

εγχώρια αγορά καταστημάτων παραμένει περιορισμένη, γεγονός το οποίο οφείλεται και στην παρατεταμένη αναμονή και αβεβαιότητα από πλευράς τόσο των υποψηφίων επενδυτών όσο και των αλυσίδων, από την πλευρά των μισθωτών.

Ως προς τις τιμές των ενοικίων στις μεγαλύτερες εμπορικές πιάτσες, αμετάβλητες έχουν παραμείνει κατά το τελευταίο έτος έως και το τέλος Μαρτίου του 2016, στην οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, φθάνοντας τα 90 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα, στη Μεταξά, στη Γλυφάδα, όπου τα καταστήματα μισθώνονται έναντι 110 ευρώ ανά τ.μ. το μήνα όσο και στην οδό Κολοκοτρώνη στην Κηφισιά.

Αμετάβλητες επίσης έχουν παραμείνει οι τιμές και στη Σωτήρος στον Πειραιά, φθάνοντας τα 70 ευρώ ανά τ.μ.. στο τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα