Ακέφαλο το ΕΣΡ – Δεν πέρασε η πρόταση της κυβέρνησης – Με νόμο ο διαγωνισμός για τις άδειες στην TV

Απορρίφθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων η εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ. Δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 4/5, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Νομοθετική παρέμβαση πριν από την πρώτη αξιολόγηση ώστε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά

την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, διαχωρίζονται οι δύο διαδικασίες, δηλαδή η συγκρότηση του ΕΣΡ και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε να προχωρήσει κανονικά ο διαγωνισμός.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν 7 βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων. ΚΚΕ και Ποτάμι δήλωσαν παρών.

«Είναι ζήτημα πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να εισηγηθεί πώς αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί και να φέρει τη σχετική ρύθμιση», δήλωσε μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης​.

Νωρίτερα πρότασή του για το νέο ΕΣΡ κατέθεσε στη Διάσκεψη των Προέδρων ο πρόεδρος της Βουλής ζητώντας ταυτόχρονα να τεθεί σε ψηφοφορία, αφού προηγηθεί συζήτηση.

Πρόεδρος: Λαοκράτης Βάσσης (φιλόλογος, συγγραφέας, πρ. μέλος ΕΣΡ)Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης (δημοσιογράφος, αναπληρωτής Διευθύνων σύμβουλος ΝΕΡΙΤ, πρόεδρος Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων)

Μέλη:

Βασίλης Καραποστόλης (καθηγητής πανεπιστημίου)Γιώργος Κόλλιας (Εθνική Τράπεζα με ειδικότητα τα οικονομικά των ΜΜΕ)Λίλιαν Μήτρου (καθηγήτρια ΑΕΙ)Φανή Πετραλιά (δημοσιογράφος)Γιώργος Πλειός (καθηγητής ΑΕΙ)Γιάννης Τζανετάκος (δημοσιογράφος)

Σημειώνεται ότι η θητεία της Δήμητρας Παπαδοπούλου συνεχίζεται.

9 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΣΡ

Είχε προηγηθεί η ονομαστική ψηφοφορίοα στη Βουλή για την τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία αυξάνονται τα μέλη του ΕΣΡ από επτά σε εννέα.Η τροπολογία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής από 165 βουλευτές, Καταψήφισαν οι 86 και «παρών» δήλωσαν 19.

Η ΔΗΛΩΣΗ Ν.ΠΑΠΠΑ

«Αν συναινέσει η Ν.Δ., η Βουλή θα αποφασίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Διαφορετικά η κυβέρνηση θα φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα