Αισιόδοξο μήνυμα Σαμαρά από Βρυξέλλες: “Χρονιά εξόδου από την κρίση το 2014″

Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης στην Ελλάδα μετά από έξι πολύ οδυνηρά χρόνια ύφεσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως “φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής και ξεκινάμε με νοικοκυρεμένα τα οικονομικά μας και έχοντας επανακτήσει την πληγωμένη μας αξιοπιστία,

με τις θυσίες του ελληνικού λαού”.

Έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως πάνω από όλα έχουμε το πρόβλημα της ανεργίας, τόνισε όμως πως το 2014 θα είναι χρονιά εξόδου από την κρίση και μια καλυτερη χρονιά και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός μίλησε αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχόλησαν τους ευρωπαίους ηγέτες κατά τη διήμερη σύνοδο. Όσον αφορά την τραπεζική ένωση ανέφερε ότι ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης είναι «ένα πολύ καλό πρώτο βήμα» για το οποίο θα απαιτηθεί η συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη ώστε να υπάρξει ταχεία επίτευξη συμφωνίας.

Όπως είπε, «ο μηχανισμός αυτός είναι προς την κατεύθυνση θωράκισης του ευρωπαικού τραπεζικού συστήματος και της ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, πλεόν δίνεται και κοινωνική διάσταση στην νομισματική ενοποίηση, αφού στο εξής «στη χάραξη της δημοσιονομικής προσαρμογής θα λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί δείκτες, όπως η ανεργία».

Original article: Αισιόδοξο μήνυμα Σαμαρά από Βρυξέλλες: “Χρονιά εξόδου από την κρίση το 2014″.

Keywords
Τυχαία Θέματα