ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ – ΤΑ ΜΜΕ, ΤΟ REUTERS, Η ΤΡΟΙΚΑ – ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ Π.Θ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, με τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας σε όλες τις  πηγές αποφάσεων και κυρίως μέσω των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ που … πιάνουν δουλειά στις τράπεζες τον Ιανουάριο, προκαλεί ποικίλα δημοσιεύματα.

- Την περασμένη Κυριακή το ΕΘΝΟΣ είχε μιλήσει για “οικονομικούς δολοφόνους” γράφοντας  για “Στρατιές ξένων που ειδικεύονται στο λόμπινγκ προς τα κέντρα των πολιτικών αποφάσεων, εκπρόσωποι

εταιρειών που αναλαμβάνουν εργολαβικά την αποδόμηση δημοσίων προσώπων κατά  την αγγλοσαξονική πρακτική, ξένοι δημοσιογράφοι που λειτουργούν σε διατεταγμένη υπηρεσία μεγάλων πολυεθνικών και αντιπρόσωποι διεθνών οίκων που πιέζουν τις τράπεζες να αγοράσουν κοψοχρονιά δάνεια για να βγάλουν στο σφυρί επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση εξαιτίας της ύφεσης κατακλύζουν τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα”. (στο τέλος του κειμένου, ολόκληρο και πάλι το δημοσίευμα τοπυ ΕΘΝΟΥΣ)

- ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επιτίθεται “στην ομάδα Τέλλογλου”.
Μια ομάδα που, κατά την εφημερίδα, πραγματοποιεί μυστικές συναθροίσεις, αποστολές και χτυπήματα κατά μεγάλων οικονομικών στόχων, παίζοντας παιχνίδια της τρόικα. Την σύνδεση δε του Τέλλογλου και του δημοσιογράφου του Reuters Γκρέι , την περιγράφει μέσα από την αγγλοσαξονική λογοτεχνία:
“Ο κλειστός και μυστηριώδης από κάθε πλευρά κόσμος των μυστικών πρακτόρων, έτσι όπως αυτός περιγράφεται στην αγγλοσαξονική λογοτεχνία, φαίνεται πως ένωσε τους δυο άντρες – τον Γκρέι και τον Τάσο Τέλλογου…”. 
Στην ομάδα εντάσσει τον  Νικόλα Λεοντόπουλο, έναν απολυμένο , όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, από την παλιά ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ελεύθερο ρεπόρτερ “με ειδίκευση στα νοθευμένα φοινικέλαια για τις αλυσίδες της γρήγορης εστίασης”.

Ποια είναι η γυναίκα … τρωκτικό;

Στην ομάδα σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υπάρχει και μία γυναίκα. Δεν λέει το όνομα της , αλλά την φωτογραφίζει ως εξής.
“Μια κυρια, δημοσιογράφος με πλούσια πείρα στο δικαστικό ρεπορτάζ, αλλά και ενεργό ρόλο στο Παραδικαστικό.
Στην πολυτελέστατη οικία της, κάπου πίσω από το Προεδρικό Μεγαρο, αξίας πολλαπλής απ’ ό,τι αντεχουν οι μισθοί ενός δημοσιογράφου, οργανώνονται γεύματα με σημασία, λένε όσοι παρακολουθουν τα τεκταινόμενα.
Για την ακρίβεια, με παράγοντες θεσμών της χώρας που συνήθως εξ επαγγέλματος… δεν έχουν δουλειά σε τέτοιες συναθροίσεις.
Το πρόβλημα της κυρίας που περιφέρεται από καναλίου εις κανάλιον, διαφημίζοντας ότι θα παρέχει νομικές διευκολύνσεις, είναι ότι έχει “καταστρέψει” όλους τους προηγούμενους εργοδότες της.
Οποιος δικαστικός την βλέπει φοβάται μην τον μολύνει το “τρωκτικό”…”.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ


“Η σύγκρουση συμφερόντων αλλά και εξουσιών, σε επιχειρηματικό και μιντιακό επίπεδο, λαμβάνει πλέον διαστάσεις χιονοστιβάδας, με φόντο τη σταθερή βούληση της Τρόικας να έχει καθοριστικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις και να διαμορφώσει τα νέα τζάκια εν όψει και των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα