ΑΓΟΡΕΣ: Στη Wall ο ιός “νίκησε” τα υποψήφια εμβόλια – Άνοδος χρυσού, πτώση πετρελαίου

Η άνοδος των κρουσμάτων κορονοιού σε Καλιφόρνια και Φλόριντα σταμάτησε την άνοδο στη Wall Street που είχε ξεκινήσει πολύ θετικά, μετά την είδηση ότι τον χαρακτηρισμό “fast track” έλαβαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ δύο υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν αναπτύξει από κοινού η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech και ο αμερικανικός φαρμακευτικός

κολοσσός Pfizer.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ διέταξε τη Δευτέρα όλες τις κομητείες στην πολιτεία να κλείσουν τους εσωτερικούς χώρους για μια σειρά από επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων εστιατόρια, μπαρ, σινεμά και μουσεία.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,04% στις 26.085 μονάδες. Στα υψηλά ημέρας ο δείκτης σημείωνε κέρδη άνω των 500 μονάδων.

O S&P 500 υποχώρησε 0,94%  στις 3.155 μονάδες.

Ο  Nasdaq σημείωσε πτώση 2,13%  στις 10.390 μονάδες. Στη διάρκεια των συναλλαγών βρέθηκε να ενισχύεται έως κατά 1,95%. Οι Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet έκλεισαν με απώλειες τουλάχιστον 1,7%. Η Apple έχασε 0,5% και η Microsoft 3,1%.

ΧΡΥΣΟΣ

Με κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα ο χρυσός μετά τη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού διεθνώς. Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου, κέρδισε 0,07% και έκλεισε στα 1.814,10 δολάρια ανά ουγγιά.  Από τις αρχές του έτους, ο χρυσός σημειώνει κέρδη 18% μέχρι στιγμής.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Αυγούστου έχασε 1,1%, και έκλεισε στα 40,10 δολ. το βαρέλι.Το brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, σημείωσε απώλειες 1,2%, στα 43,72 δολ. το βαρέλι.

Θετικό κλίμα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης με την προσοχή στα αποτελέσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα