ΑΓΟΡΕΣ: Η ήττα Τραμπ “σημάδεψε” τη Wall Street – Μικρή άνοδος στο πετρέλαιο

Η ήττα Τραμπ που αναγκάστηκε να αποσύρει το νέο νόμο για την Υγεία, μετά τη άρνηση βουλευτών του να τον ψηφίσουν, έφερε απώλειες στον Dow Jones και τον S&P.

Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προειδοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς εκπροσώπους ότι θα διατηρούσε (χωρίς αλλαγές) το Obamacare εάν δεν ψήφιζαν υπέρ του νομοσχεδίου του για την υγεία.

Ενδεικτικό του κλίματος ήταν και το Tweet του Αμερικανού πρόεδρου: «Μετά από επτά φρικτά χρόνια με ObamaCare (υψηλά ασφάλιστρα, κακή υγειονομική περίθαλψη), αυτή είναι η τελική σας ευκαιρία

για ένα μεγάλο σχέδιο!»

Παρά τις πιέσεις Τραμπ, τελικά, οι αντιρρήσεις των Δημοκρατικών και μερίδας Συντηρητικών δεν κάμφθηκαν με συνέπεια να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,29% στις 20.596 και ο S&P κατέγραψε πτώση 0,08% στις 2.343 μονάδες . Άνοδο όμως σημείωσε ο Nasdaq, που κινήθηκε υψηλότερα 0,19% στις 5.828 μονάδες.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου μετά τη μείωση των εξαγωγών αργού από την Σαουδική Αραβία προς τις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,6% στα 47,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα υποχώρησε 1,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα