ΑΓΟΡΕΣ: Ελεγχόμενη πτώση στην Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι – Πιέσεις στο ευρώ – «Στο κόκκινο» η Ασία


Πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανησυχία στις αγορές είναι έκδηλη για τις συνέπειες της επίθεσης στην παγκόσμια οικονομία, την ώρα που ΗΠΑ και Γαλλία εντείνουν τις βομβιστικές επιθέσεις κατά του ISIS στη Συρία.

Οι επενδυτές αποφεύγουν τοποθετήσεις σε assets υψηλού ρίσκου, ενώ ισχυρές

πιέσεις δέχεται ο κλάδος του τουρισμού, με τις μετοχές ταξιδιωτικών γραφείων και αεροπορικών εταιρειών να υποχωρούν.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,58% στις 6.083 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση 1% στις 4.808 μονάδες και στη Φραμνκφούρτη ο DAX σημειώνει απώλειες 0,69% στις 10.708 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας δείχνει να μην επηρεάζεται από την ανησυχία για την τρομοκρατία, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται οριακά χαμηλότερα (-0,08%) στις 652 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται και το ευρώ, το οποίο υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, στα 1,0742 δολ.

Πιέσεις και στην Ασία

Το χρηματιστήριο του Τόκιο ξεκίνησε την εβδομάδα με πτώση μετά από την ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης για επιστροφή της χώρας στην οικονομική ύφεση και με τις μετοχές των ταξιδιωτικών πρακτορείων, των αεροπορικών εταιριών και του τομέα των εξαγωγών να έχουν πληγεί από τη μειωμένη διάθεση ρίσκου έπειτα από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 203,22 μονάδες, σε ποσοστό 1,04%, και διαμορφώθηκε στις 19.393,69 μονάδες-το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 6 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα