ΑΓΟΡΕΣ: Χορός deals στη Wall με άνοδο – Πετρέλαιο και Χρυσός σε πτώση

Η εξαγορά-μαμούθ της Time Warner από την AT&T και δύο ακόμα μεγάλα επιχειρηματικά deals δημιούργησαν κλίμα στη Wall Street, παρά το γεγονός ότι ο τίτλος της AT&T Inc. υποχώρησε σε ποσοστό 1,7% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην εξαγορά έναντι 85 δισ. δολ.

σε μετρητά και μετοχές. (Στο πλαίσιο της συγχώνευσης η AT&T αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον έλεγχο των καλωδιακών καναλιών HBO και CNN, των κινηματογραφικών στούντιο Warner Bros και άλλων σημαντικών δραστηριοτήτων στον τομέα των μέσων ενημέρωσης).

-Η αμερικανική πολυεθνική Rockwell Collins Inc. ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της B/E Aerospace Inc. έναντι 6,4 δισ. δολ. σε μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην ενοποίηση των δύο προμηθευτών του αεροδιαστημικού κλάδου.

-Η ασφαλιστική Genworth Financial Inc. συμφώνησε στην εξαγορά της από την κινεζική China Oceanwide Holdings Group έναντι 2,7 δισ. δολ.

Ο Dow Jones κέρδισε 77,32 μονάδες (0,43%) κλείνοντας στις 18.223,03 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1% στις 5.309,83 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κέρδισε 0,47% τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 2.151,33 μονάδες.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 0,7% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 50,52 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.Το Brent Δεκεμβρίου έχασε0,6% στα 51,46 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

ΧΡΥΣΟΣ

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 0,3% κλείνοντας στα 1.263,70 δολ. ανά ουγγιά.

Άνοδος σήμερα στις ευρωαγορές πλην Λονδίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα