ΑΓΟΡΕΣ: Ανακούφιση αλλά και προβληματισμός μετά τη νίκη Μακρόν – Υποχωρεί από τα υψηλά 6 μηνών το ευρώ

10:19 8/5/2017 - Πηγή: BankWars

Ανακούφιση επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά τη μεγάλη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Ωστόσο δεν λείπει ο προβληματισμός εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου, οι οποίες θα κρίνουν την ικανότητα του Macron να εφαρμόσει το οικονομικό του πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις.

Το

ευρώ ενισχύθηκε σε υψηλά έξι μηνών, στα 1,1024 δολ, προτού υποχωρήσει πίσω στα 1,0984 δολ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 παραμένει αμετάβλητος στις 7.300 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε άνοδο 0,3% στις 12.760 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε κέρδη 0,1% στις 5.436 μονάδες.

Άλλωστε οι αγορές είχαν προεξοφλήσει τη νίκη του ανεξάρτητου κεντρώου υποψηφίου, έναντι της ακροδεξιάς Λεπέν.

«Καθώς συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το αποτέλεσμα ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο από τους παράγοντες της αγοράς και κατά συνέπεια θα αναμέναμε η έκταση του νέου «ράλι ανακούφισης» να είναι πιο μέτρια σε σχέση με αυτό που βιώσαμε μετά τον πρώτο γύρο», δήλωσε ο Ζιλιέν Λαφάργκ, αναλυτής ευρωπαϊκών μετοχών στην JP Morgan Private Bank.

Οι τράπεζες που είναι περισσότερο ευαίσθητες απ’ ό,τι άλλοι κλάδοι στις πολιτικές εξελίξεις, επίσης κινήθηκαν πτωτικά. Ο δείκτης των τραπεζών της ευρωζώνης σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,7% αφού ανήλθε νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015. Οι γαλλικές τράπεζες BNP Paribas και Societe General σημείωναν πτώση άνω του 1%.

Θετικό κλίμα στην Ασία

Θετικό κλίμα επικράτησε στις αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Nikkei 225 στο Τόκιο να ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2015. Ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε 2,18%.

Ο Hang Seng στο Hong Kong ενισχυόταν 0,35%, ενώ στον αντίποδα ο Shanghai Composite σημείωνε πτώση 0,92%.

Keywords
Τυχαία Θέματα