ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Στήριξη από τον κλάδο των εμπορευμάτων

Η άνοδος των μετοχών εμπορευμάτων προσέφερε στήριξη στους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τις μετοχές τεχνολογίας ωστόσο να σημειώνουν απώλειες μετά τη διήμερη αργία και τα δημοσιεύματα ότι η ζήτηση για το νέο iPhone X της Apple είναι χαμηλότερη της αναμενόμενης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο κατά 0,2%, χάρη στις ισχυρές μετοχές των εταιριών εξόρυξης και πετρελαίου καθώς

οι τιμές των μετάλλων και του αργού σημείωσαν ράλι.

Τα blue-chips της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο 0,4%, με τον δείκτη να καταγράφει, ωστόσο, μικρή πτώση σε μηνιαία βάση και να οδεύει προς τον δεύτερο συνεχή μήνα απωλειών.

Οι τιμές των εταιριών εξόρυξης κινήθηκαν ανοδικά αφού οι τιμές των μετάλλων ανήλθαν σε υψηλό τρεισήμισι ετών χάρη στις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης από την Κίνα. Στην άνοδο συνέβαλαν και οι εταιρίες πετρελαίου καθώς οι τιμές του αργού διατηρούνταν σε υψηλά επίπεδα.

Με μικρή άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο, χάρη στο γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της αγοράς την επόμενη χρονιά.

Ο βασικός δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 22.911,21 μονάδες ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,15%, στις 1.829,79 μονάδες.

Πετρέλαιο: Υποχωρεί από τα υψηλά 2,5 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα