ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Νευρικότητα και πιέσεις στις μετοχές των ισπανικών τραπεζών

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται από την πολιτική κρίση στην Καταλονία στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,1%, ωστόσο αναμένεται να καταγράψει την τέταρτη συνεχή εβδομάδα κερδών. Ο ισπανικός IBEX υποχωρούσε 0,5%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωνε άνοδο σε νέο υψηλό ρεκόρ, στις 12.971 μονάδες, με την υποχώρηση του ευρώ

να προσφέρει στήριξη στο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο βασικός ισπανικός δείκτης αναμένεται να σημειώσει πτώση 1,7% σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας υποχωρήσει την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον μηνών καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε πωλήσεις ισπανικών assets εν μέσω επιδείνωσης της πολιτικής κρίσης, σημειώνει το Reuters.

Οι μετοχές των τραπεζών Caixabank και Banco Sabadell, που εδρεύουν στην Καταλονία, υποχωρούσαν έως 1,7%. Η Banco Sabadell ανακοίνωσε την απομάκρυνση της εταιρικής της βάσης από την Καταλονία, ενώ ανάλογο σχεδιασμό έχει και η Caixabank.

Παρά την κρίση στην Καταλονία και οι δύο μετοχές σημειώνουν από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των τραπεζών της ευρωζώνης, με άνοδο πάνω από 20% από τις αρχές του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα