ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Φόβισαν οι δηλώσεις Τραμπ – Πιέσεις στους δείκτες και στον φαρμακευτικό κλάδο

Ανησυχία προκάλεσαν στους επενδυτές οι χθεσινές δηλώσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Πιέσεις δέχεται ο κλάδος των φαρμακοπβιομηχανιών, ενώ επικρατεί προβληματισμός και για τα σχέδια Τραμπ να αυξήσει τον συνοριακό φόρο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε 0,18% στις 7.277 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε πτώση 0,44% στις 11.594 μονάδες, ενώ απώλειες 0,40% κατέγραφε ο CAC 40 στο Παρίσι.

Στην Ιταλία, παραμένουν

στο επίκεντρο οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Την εξαγορά τριών τραπεζών που πρόσφατα διασώθηκαν με 1 ευρώ(!) ενέκρινε η ιταλική τράπεζα UBI Banca, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για τις Banca Marche, Banca Etruria και Carichieti, οι οποίες είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί με το ποσό των 450 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία εξαγοράς προβλέπει την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), ύψους 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,7 δισ. ευρώ αφορούν μικτά «κόκκινα» δάνεια. Η UBI Banca θα προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα