ΕΡΤ: Στις 9 Μαρτίου το ν/σ – Επιστρέφουν οι απολυμένοι – Τι θα γίνει με το ανταποδοτικό τέλος

14:56 6/3/2015 - Πηγή: BankWars

(upd) Η επιστροφή των απολυμένων, η ομαλή μετάβαση στην ΕΡΤ «επιλύοντας τα νομικά και τεχνικά προβλήματα που επινόησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, δημιουργώντας το εκτρωματικό, ουσιαστικό και κανονιστικό πλαίσιο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της μετάβασης προς το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ» και ο οικονομικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ περιλαμβάνονται στους άξονες του σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στη Βουλή,

σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Με στόχο να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση, οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφερόμενες στη φιλοσοφία του σχεδίου νόμου, επισημαίνουν ότι ο δημόσιος φορέας θα λειτουργήσει προς την πραγματική εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού.

Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος από το οποίο απαλλάσσονται, μεταξύ άλλων, όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Θα διοικείται από επταμελές ΔΣ, εκ των οποίων δύο μέλη εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ακόμη, υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με την κατάργηση παροχών, απολαβών και προνομίων.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μετ’ εμποδίων αναμένεται να γίνει η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «μικρή καθυστέρηση», αν και διαβεβαιώνει τους πρώην εργαζομένους ότι «όλα θα πάνε καλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν εμπόδια λόγω αντιδράσεων στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, με όσους έχουν προσληφθεί σε αυτή να απειλούν ότι θα καταθέσουν αγωγές.

Η διοίκηση Μάη επιθυμεί η νέα ΕΡΤ να είναι «διάδοχο σχήμα» της ΝΕΡΙΤ, ενώ βούληση της κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανασυσταθεί με βάση όσα ίσχυαν τον Ιούνιο του 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».

Παράλληλα, οι προσληφθέντες στη ΝΕΡΙΤ φέρονται να απειλούν με αγωγές για να μπλοκάρουν την λύση της ΕΡΤ. Τα προβλήματα έγκειται τόσο στη «συγκατοίκηση» με τους συναδέλφους τους της ΕΡΤ, αλλά κυρίως στο ότι θα πρέπει να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις που έλαβαν όταν απολύθηκαν από την ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα