ΑΓΕΤ Ηρακλής: Πάει για κέρδη από το 2015 – Στροφή στο εξωτερικό

Περιορισμό των ζημιών εφέτος και πιθανότατα κερδοφορία από το 2015 βλέπει η διοίκηση της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι πλέον, το 1/3 της παραγωγής του ομίλου αφορά την ελληνική αγορά και το υπόλοιπο εκτός Ελλάδας.

Ειδικά για την ελληνική αγορά, όπου η κατανάλωση τσιμέντου έχει “βουλιάξει” λόγω της κρίσης, σύφμωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΓΕΤ Pierre Deleplanque, υπάρχουν πλέον κάποια σημάδια σταθεροποίησης . Το γεγονός αυτό οφείλεται

σε μεγάλο βαθμό στο ότι έχουν ξεκινήσει τα οδικά αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, την ίδια στιγμή που ο τομέας των ιδιωτικών έργων και γενικότερα η οικοδομή φαίνεται ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει έως ότου περάσει στο δρόμο της ανάκαμψης: φορολογία στα ακίνητα και έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες είναι οι δύο βασικοί λόγοι σύμφωνα με τη διοίκηση της ΑΓΕΤ.

Το ενεργειακό κόστος

Βασικό θέμα φυσικά όχι μόνο για τον όμιλο Lafarge στην Ελλάδα αλλά συνολικά για την εγχώρια βιομηχανία παραμένει το ενεργειακό κόστος, το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ. Deleplanque για την εγχώρια τσιμεντοβιομηχανία θα μπορούσε να μειωθεί με τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως των υπολειμμάτων ανακύκλωσης. Τα ποσοστά της Ελλάδας όμως από τη χρήση αυτής της πηγής είναι ελάχιστο, κυμαίνεται από 1-3%, στην περίπτωση ωστόσο που ενισχυόταν θα συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εγχώριας τσιμεντοβιομηχανίας.

Original article: ΑΓΕΤ Ηρακλής: Πάει για κέρδη από το 2015 – Στροφή στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα