Αύξηση επιτοκίων “ψηφιζουν” οι 8 στους 12 τραπεζίτες της Fed

Οι οκτώ από τις 12 περιφερειακές τράπεζες της Federal Reserve ήθελαν τον Ιούλιο να αυξήσουν το επιτόκιο στα απευθείας δάνεια της Fed στο 1,25% από 1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το

Bloomberg, στάση αυτή αποτελεί ένδειξη για την ευρύτερη πολιτική της κεντρικής τράπεζας στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Σεπτεμβρίου.

“Οι διοικητές των τραπεζών συμφώνησαν σε γενικές γραμμές ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται με μετριοπαθή ρυθμό”, σημειώνεται στα πρακτικά της συνάντησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. “Αρκετοί διευθυντές επικαλέστηκαν την βελτίωση του στεγαστικού κλάδου, καθώς και τα σταθερά ή αυξανόμενα επίπεδα καταναλωτικών δαπανών”.

Συνολικά, οι επικεφαλής των τραπεζών του Dallas και της Philadelphia ακολούθησαν το παράδειγμα των συναδέλφων τους σε Boston, Cleveland, Kansas City, Richmond, San Francisco και St. Louis – που είχαν ταχθεί υπέρ της αύξησης στην προηγούμενη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Στον αντίποδα, οι επικεφαλής των τραπεζών σε New York, Minneapolis, Chicago και Atlanda ψήφισαν να παραμείνει αμετάβλητο το επιτόκιο που χρεώνει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε τράπεζες και καταθετικά ιδρύματα για δάνεια που λαμβάνουν από την πιστωτική διευκόλυνση.

Το Δ.Σ. της τράπεζας στην Ουάσινγκτον, το οποίο έχει τον τελικό λόγο, αποφάσισε να παραμείνει στο 1% το επιτόκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα