Αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ και σε λαϊκές περιοχές παραδέχεται ο Τσακαλώτος

19:05 5/6/2018 - Πηγή: BankWars

Προβληματισμό στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιβεβαίωση δια στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, oi ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ από φέτος.

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε πρώτος το λόγο κατά την κλειστή ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάμεστη αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή.

Εκεί

ο υπουργός φέρεται να επιβεβαίωσε ότι από την αύξηση θα επιβαρυνθούν και λαϊκές περιοχές. Ωστόσο, όπως είπε, θα είναι πολύ μικρή και δεν θα ξεπεράσει τα 20 ευρώ ετησίως. Αντίθετα η αύξηση στις τουριστικές περιοχές θα είναι μεγαλύτερη.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να παραδέχθηκε τις επιβαρύνσεις ωστόσο διευκρίνισε ότι στο 67% θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο ενώ το 18% θα δει μειώσεις. Αυξήσεις θα υπάρξουν επίσης σε τουριστικές περιοχές, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, είπε.

Αναλυτικότερα:

– Το 67% των ιδιοκτητών ακινήτων θα καταβάλει τα ίδια ποσά.
– Το 15% θα πληρώσει περισσότερα.
– Το 18% θα καταβάλει λιγότερα

Παρά την προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου να καθησυχάσει τους βουλευτές αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, οι αμφιβολίες και η ανησυχία παρέμειναν.

Κατά πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τους φόβους τους μήπως τυχόν η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε λαϊκές γειτονιές οδηγήσει σε αποκλεισμό των νοικοκυριών από την καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων, όπως επίσης μήπως τελικά η αύξηση αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 20 ευρώ τον χρόνο που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι θα φέρει λίστα με τις περιοχές και την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί.

Σε ό,τι αφορά τη διευθέτηση του χρέους ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να υποστήριξε ότι θα είναι θετική έκβαση μια επιμήκυνση αποπληρωμής των χρεών κατά 10 έτη .

Ο ίδιος προέκρινε τη λύση του αυτόματου μηχανισμού αποσυνδέοντας την με οποιαδήποτε αιρεσιμότητα αφορά τις παρεμβάσεις για το χρέος.

Keywords
Τυχαία Θέματα