ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ: Φήμες για 49%, η ΔΕΗ ζήτησε 24,9%, η ΡΑΕ εισηγήθηκε “μέσο” 13% και τελικά… θα είναι 10%

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΟΝΖΑ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ. Φήμες για 49% στην αρχή, αμέσως μετά η ΔΕΗ ζήτησε 24,9%, έγινε ένας χαμός με αποπτέλεσμα η ΡΑΕ

να εισηγηθεί στην κυβέρνηση μεσοσταθμικές αυξήσεις 13% για ολόκληρο το 2013 “ και τελικά… όλα δείχνουθν πως η κυβέρνηση θα καταλήξει στο 10% !

Μεσοσταθμική αύξηση 13% για όλο το 2013 έναντι 24,9% που ζητούσε η ΔΕΗ προτείνει τελικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στην εισήγηση της, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση.

Η η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα την παράταση της ημερομηνίας απελευθέρωσης των τιμολογίων. Το αίτημά της στηρίζεται στη δυσκολία των καταναλωτών να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που αποδεικνύεται και από τις ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔEH, που είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστό 60%.

H γνωμοδότηση της PAE μόνο για την πρώτη δόση θα αφήσει τα περιθώρια στην κυβέρνηση για διαπραγματεύσεις μέχρι και το Mάρτιο, όταν, με βάση το Mνημόνιο, θα πρέπει να αρχίσει η δεύτερη δόση αυξήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων, ανέφερε ότι «τα έσοδα έχουν αγγίξει τον ετήσιο στόχο και αναμένεται να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα