Αυξήσεις μισθών και αστρονομικά bonus στα golden boys της Wall Street

Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Morgan Stanley έδωσαν στους CEO τους παχυλά μπόνους την ώρα που οι αμοιβές των εργαζομένων συρρικνώθηκαν 2% κατά μέσο όρο τον προηγούμενο χρόνο, μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα το μπόνους του Lloyd

C. Blankfein της Goldman Sachs για το 2013 αυξήθηκε κατά 11% και του Jamie Dimon για τη JPMorgan κατά 85% ενώ η Morgan Stanley σχεδόν διπλασίασε το μπόνους του James Gorman.

«Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street μειώνουν το ποσοστό των εσόδων τους που απορροφάται για αμοιβές των εργαζομένων ώστε να μειώσουν το κόστος τους, καθώς οι συνθήκες για το investment banking και τα έσοδα από trading δεν είναι ιδανικές» σχολιάζει το Bloomberg και συμπληρώνει: «οι μετοχές των συγκεκριμένων τριών τραπεζών εκτινάχθηκαν τον προηγούμενο χρόνο καθώς ανέκαμψε η αμερικανική οικονομία και ο S&P 500 οδηγήθηκε σε νέο ρεκόρ».

Ο Lloyd Blackfein της Goldman είναι ο υψηλότερα αμειβόμενος επικεφαλής αμερικανικής τράπεζας. Το μπόνους του ενισχύθηκε στα 21 εκατ. δολ. από 19 εκατ. δολ.. Η Goldman έδωσε στον Blackfein μετοχές αξίας 14,7 εκατ. δολάρια.

Πέραν αυτών , ο Blackfein έλαβε μπόνους σε μετρητά ύψους 6,3 εκατ. δολ. Σημειώνεται δε, ότι ο μηνιαίος μισθός του ανέρχεται στα 2 εκατ. δολ..

Οι συνολικές αμοιβές του Dimon της JPMοrgan αυξήθηκαν κατά 74% στα 20 εκατ. δολ. Η Morgan Stanley έδωσε μπόνους στον Gorman μετοχές αξίας 5,1 εκατ. δολ., ποσό σχεδόν διπλάσιο από τα 2,63 εκατ. δολ. που είχε λάβει τον προηγούμενο χρόνο.

Original article: Αυξήσεις μισθών και αστρονομικά bonus στα golden boys της Wall Street.

Keywords
Τυχαία Θέματα