Αυτά είναι τα έμμεσα μέτρα – «φωτιά» – Αυξήσεις σε βενζίνη, τσιγάρα, ποτά, ξενοδοχεία

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ από έμμεσους φόρους, που θα οδηγήσουν σε αύξηση της βενζίνης, των τσιγάρων των ποτών κ.α.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, προβλέπεται:

αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, που αναμένεται να αποδώσει περίπου 500 εκατ. ευρώαύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη (όχι στο πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του Γ.Σταθάκη), που αναμένεται να αποδώσει περίπου 200 εκατ. ευρώαύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα, ηλεκτρονικά και συμβατικάαύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά και καφέεπιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόρασηεπιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια (περίπου 1 ευρώ ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία πάνω από δύο αστέρια και λιγότερο -ίσως 0,50 ευρώ- στα υπόλοιπα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια)αύξηση στα τέλη ταξινόμησης των οχημάτωνεπιβολή μόνιμου φόρου επί των μεικτών κερδών στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ

Συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιβολή τέλους στο Διαδίκτυο δεν θα επιβληθεί τελικά, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει πενιχρά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα