Αυστρία: Το ελληνικό…πάθημα να γίνει μάθημα για την Κύπρο

Το πάθημα αλλά και τα διδάγματα που μπορούν να εξαχθούν από την περίπτωση της Ελλάδας δεν βρίσκονται πολύ μακριά, και εκείνο που είναι αναγκαίο σε μία τέτοια περίπτωση, είναι να δράσει κάποιος γρήγορα και αποφασιστικά. Και αυτό πρέπει να συμβεί για τη διάσωση της Κύπρου, διότι τη διστακτικότητα των πολιτικών πληρώνουν τελικά οι φορολογούμενοι, προειδοποιεί στο σημερινό της φύλλο η αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Όπως παρατηρεί ο

αρθρογράφος, η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο θυμίζει έντονα το 2010, όταν μία μικρή μεσογειακή χώρα, η Ελλάδα, με περιορισμένη οικονομική σημασία βρισκόταν στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης και η Ευρώπη διαπραγματευόταν αν πρέπει ή όχι να διασώσει τη χώρα και, αν ναι, κάτω από ποιές προϋποθέσεις. Παράλληλα, καθησύχαζε πως πρόκειται για μεμονωμένο πρόβλημα και δεν θα πρέπει να υπάρχουν βεβιασμένες ενέργειες για να μη γίνουν λάθη.

Για την Ευρώπη οι οικονομικές επιπτώσεις από μία μετάδοση της κυπριακής κρίσης θα ήταν μικρές, καθώς, από μία κυπριακή χρεοκοπία, θα πλήττονταν κυρίως ελληνικές τράπεζες, κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με χρήματα, τα οποία φέρεται να υπάρχουν. Όμως, εκείνο που παραβλέπεται είναι πως, όπως στην Ελλάδα αλλά και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ψυχολογικός, τονίζεται στο άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα