ΑΕΚ: Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την «Αγιά Σοφιά» – Τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η διαρκής επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί (11.00) στην αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη», με θέμα την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις».

Τα πρώτα 80 άρθρα

του εν λόγω σχεδίου νόμου αφορούν το Νέο ΡΣΑ ΑθήναςΘεσσαλονίκης. Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας προβλέπει -μεταξύ άλλων- και την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ένωση έχει το άρθρο 81 που φέρει τον τίτλο: «Κανονιστικό Πλαίσιο – Σχεδιασμός και Πολεοδομική Οργάνωση περιοχής της Ν. Φιλαδέλφειας Αττικής για τη δημιουργία Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού».

Σε αυτό το άρθρο ορίζεται αναλυτικά και από κάθε άποψη ο τρόπος υλοποίησης αυτού του έργου ζωής για την ΑΕΚ και την πόλη της Ν. Φιλαδέλφειας.

Εισηγητές του νομοσχεδίου θα είναι οι βουλευτές Διονύσιος Σταμενίτης (ΝΔ) και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του θα απαιτηθούν τέσσερις συνεδριάσεις συνολικά, πριν προωθηθεί στην Ολομέλεια για την ψήφισή του.

Με δεδομένο ότι υπάρχει η στήριξη της δικομματικής κυβέρνησης, θεωρείται σίγουρο ότι το σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΚΑ θα υπερψηφιστεί από την Βουλή. Ωστόσο, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την εκλογή δύο κομματικών του στελεχών στην Περιφέρεια Αττικής (Ρένα Δούρου) και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας (Άρης Βασιλόπουλος).

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο νομοσχέδιο είναι θετική, ωστόσο, ίσως υπάρξουν κάποιες προτάσεις βλετιωτικές τους έργου.

Original article: ΑΕΚ: Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την «Αγιά Σοφιά» – Τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα