Α. Ξενόφος (ΤΧΣ): “Κλειδί” για την ανάπτυξη η διαχείριση των “κόκκινων” δανείων

Η ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας θα έρθει μέσα από την υπεραξία, που θα προκύψει από την διαχείριση των κόκκινων δανείων, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ‘Αρης Ξενόφος, μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών που επιτεύχθηκε μέσω της ανακεφαλαιοποίησης είναι υπερεπαρκής και θα συμβάλει σταδιακά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω του ρόλου των τραπεζών

στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ το ΤΧΣ διατηρεί τον ρόλο στις τράπεζες με οφέλη για το δημόσιο συμφέρον.

Πρόκειται για μια υπεραξία που θα δούμε σταδιακά τα επόμενα χρόνια, καθώς θα υλοποιούνται κρίσιμες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος, επισήμανε ο κ. Ξενόφος, προσθέτοντας ότι, με τις θεσμικές παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει και τη δημιουργία του περιουσιολογίου θα αναδειχθούν και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ανέφερε επίσης ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ολοκληρώνει τη δημιουργία πλαισίου για την είσοδο νέων τρίτων παρόχων στην διαχείριση των δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα